למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים

    יוסי צלניקר 2 Comment on למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים
    21:20
    02.05.24
    פנחס בן זיו No Comments on מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זיתים חמימות במרינדה

    חימום עשבי תיבול ותבלינים בשמן מוציא את תמציות הטעמים שלהם , מה שהופך אותו קל לזיתים לקחת על המהות הריחנית שלהם .

    מרכיבים
    1 כף שמן זית כתית
    2 צ'יליאדום מיובש,
    1 גבעול רוזמרין חתוך לחתיכות'
    1/4 כפית זרעי שומר, מרוסקים
    1/4 כפית זרעי כוסברה מרוסקים
    2 כוסות זיתים מעורבים, שטופים ויבשים

    הוראות הכנה
    1. מחממים , צ'ילי , רוזמרין , זרעי שומר וכוסברה במחבת בינונית על אש בינונית עד שעולה הריחניות , כ -2 דקות .מנמיכים את האש, ומוסיפים את הזיתים .
    מערבבים עד שהכל מכוסה בטבלינים . חממו את הזיתים , תוך ערבוב מדי פעם כ -10 דקות .

    טאג'ין עוף

    טאג'ין הוא תבשיל מרוקאי שנעשה עם פירות יבשים ומערך של תבלינים . מתכון סיר איטי קל זה משחזר את הצלחת האקזוטית עם עוף , משמש, צימוקים ושילוב התבלינים כולל כמון , קינמון ג'ינג'ר ופלפל.

    מרכיבים
    8 ירכי עוף ללא עור (כ 1-3 / 4 £ סך הכל) ללא עצמות, לחתוך לחתיכות 1 אינץ '
    2 בצלים גדולים , חצויים ופרוסים דק
    4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים דק
    1/2 כוס צימוקים
    1/2 כוס משמש מיובש , קצוץ גס
    2 כוסות מרק עוף
    2 כפות רסק עגבניות
    2 כפות מיץ לימון
    2 כפות קמח
    2 כפיות מלח שום
    1 1/2 כפיות כמון טחון
    1 1/2 כפיות ג'ינג'ר טחון
    1 כפית קינמון טחון
    3/4 כפית פלפל שחור
    2 כוסות קוסקוס, מבושל
    צנוברים קלויים לקישוט אופציונאלי

    הוראות הכנה

    בסיר בישול איטי 6 – ליטר ,הניחו בשכבות עוף, בצל, גזר , צימוקים ומשמש.

    בקערה בינונית , הקציפו מרק עוף , רסק עגבניות , מיץ לימון , קמח , מלח שום , כמון , זנגביל , קינמון ופלפל שחור . וציצקו זאת מעל העוף וירקות .

    בשלו 5 שעות בחום גבוה או 8 שעות על אש נמוכה .

    הגישו עם קוסקוס מבושל . קשטו עם צנוברים קלויים לבחירתכם

    פרוסות תפוחים קלויים עם דבש תמרים

    מרכיבים
    4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
    1 כף מיץ לימון
    3 כפות סילאן
    1 כפית קינמון
    1/4 כפית הל
    1 כפית עמילן תירס
    קורט מלח
    1 כף שמן זית

    הוראות הכנה
    מחממים תנור ל 180 מעלות .
    הניחו נייר אפייה על תבנית ורססו בספרי בישול .
    ערבבו את התפוחים עם מיץ לימון , סילאן , קינמון , הל , קורנפלור ומלח בקערה עמוקה . הניחו על תבנית אפייה , זלםו מעלשל שמן זית.
    אופים 15 עד 20 דקות עד להזהבה והתפוחים רכים.

    אצבעוני שוקולד מריר עם פיסטוקים, חמוציות מיובשות ומלח ים

    מרכיבים
    200 גרם שוקולד מרייר 70% , נמס
    1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
    1/4 כפית מלח ים
    תוספות אופציונליות: חמוציות מיובשות

    הוראות הכנה
    על מגש קטן הניחו נייר אפייה ורססו בספרי בישול. צקו את השוקולד המומס לתבנית והחליקו עם מרית לשכבה אחידה .
    פזרו פיסטוקים, מלח ים וכל תוספות אופציונליות אחרות
    קררו במקרר כ -30 דקות או עד שמתקשה לחלוטין.
    קלפו את נייר האפייה ושיברו לחתיכות. תהנו!



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      למביאסי שף ענק!!!!!!
      הייתי במסעדה החדשה שלו איגן מיגן ביפו בירושלים,
      מנות נדירות ומדהימות אחת אחת , קצת קטנות אבל יצאנו משם בהרגשה שהיינו במקום שווה ולא עוד מסעדה שיש שם מנות רגילות ופשטות שמכינים בבית